Asuntosijoittaminen yhdessä vai erikseen?

Asuntosijoittaminen yhdessä vai erikseen?

Järkevän kumppanin löytäminen asuntosijoittamiseen voi olla erikoinen ajatus. Yleensä asuntosijoittaja toimii yksin, tai ehkä perheen kanssa.

Suomalainen asuntosijoittaja ostaa usein asunnon Suomesta. Tähän on monia syitä. Erityisesti markkinan tunteminen, sen sijainti, helppous ja laina- ja rahoitusmarkkina ovat usein päätöstä tukevia seikkoja. Usein asuntosijoitus tehdään oman kodin lähelle, jotta sijoitusta on helppo kehittää ja seurata.

Asuntoon tai muuhun isoon taloushankintaan tarvitaan yleensä laina.

Asunnon ostaminen kumppanin kanssa?

Viime aikoina on yleistynyt tapa, että monet asuntosijoittajat lyövät varansa yhteen ja sijoittavat asuntoihin yhdessä. Myös asuntosijoitusrahastot ovat lyöneet läpi markkinoilla kohtuullisesti.

Mitä hyötyä asuntosijoittamisesta yhdessä voi olla? Usein kun asuntoja ostetaan, budjetti voi olla rajallinen. Jos asuntoihin sijoitetaan yhdessä, voi ostaa enemmän asuntoja kuin yksin. Näin ollen budjetti voi olla selkeästi reilumpi, ja pääsee käsiksi isompaan tarjontaan. Yhteissijoittamisessa riskit myös pienenevät, kun ne voi jakaa toisen ihmisen kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *